Heba heeft een enorme tumor

Astrina kwam in 2015 naar Egypte, op de vlucht voor oorlog in Zuid Soedan. Ze trouwde in Cairo, en kreeg een mooie dochter, Heba – het meisje op de foto.

“Mijn man heeft zijn dochter nooit gezien. Hij is weer naar Zuid Soedan vertrokken terwijl ik nog zwanger was. Hij hoopt in Zuid Soedan werk te vinden want in Egypte lukte dat niet. Ik heb sindsdien nooit meer van hem gehoord. Leeft hij nog wel? Ik weet het niet.”

Het verlies van haar man was niet de enige klap voor Astrina:

Kort nadat Heba was geboren, ontdekten we een tumor in haar rug, aan de onderkant. Ze is nu drie jaar oud, en ik heb al veel te lang gewacht. Het ding is heel groot.

We hebben Astrina tot nu toe geholpen met de kosten van de medische onderzoeken, en nu staan we voor de grote hobbel: de operatie. Die gaat ongeveer 3500 euro kosten. We hebben wat ‘gewinkeld’ op zoek naar een goedkopere chirurg, maar lager gaan ze niet, Het gaat om een lastige operatie omdat de tumor de ruggengraat raakt.

We bellen Astrina even om te zien hoe het gaat. “Dank dan jullie me helpen. Dank voor jullie gebed. Ik weet niet wat ik moet doen.”

Wij wel hoor. We zorgen dat Heba de operatie krijgt die nodig is om de tumor te verwijderen. Maar daar hebben wij uw hulp dan weer bij nodig. Je donatie is belastingaftrekbaar omdat we een ANBI zijn.

Stichting Nijlvallei
NL28INGB0007091574
ovv Heba