Projecten

ETEN VOOR SOEDANEZEN

Wel eens echt honger gehad?

Tijdens de  Corona-crisis geven we zoveel voedselpakketten als we maar kunnen aan Soedanese vluchtelingen in Cairo.  Velen zijn hun werk kwijt geraakt, en hebben dus nauwelijks of geen inkomsten. Voor 20 euro geven we een gezin een pakket waar die twee weken mee doet.

In ’normale tijden’ geven we elke week aan meer dan 750 Soedanese broeders en zusters na hun kerkdiensten in Cairo, een simpele maaltijd. Dit helpt hun gezinnen, want het leven in duur voor een vluchteling in Cairo. Het is bovendien heel goed voor het gemeenschapsleven van deze kerken. En bdenk wat onze Heer Jezus zei: “Toen u dit voor één van mijn minste broeders hebt gedaan, deed u het voor Mij.” (Mat 25:40)

We helpen een zestal kerken in Cairo met onze maaltijden. Sommige van die kerken zijn kleim. met 50 gelovigen in de dienst. Andere trekken wekelijks honderden mensen. Met kerst en pasen geven we extra eten, om er echt een feest van te maken.  Momenteel komen niet alle kerken samen, en is het aantal mensen dat we op zondag van een maaltijd voorzien dus beduidend lager.

Onze hulp wordt als heel bemoedigend ervaren. We geven broodjes met vleeswaren, kaas, patat, hamburger, falafel, bonen, en dergelijke. De gemiddelde prijs voor een broodje is 20 cent. Uw bijdrage helpt velen en verlicht hun leven. De fotos hier zeggen genoeg!

Waarom deze voedselhulp zo nuttig is:

  1. Het helpt Soedanese gezinnen om rond te komen en te eten te hebben.
  2. Het is gezond – zonder eten vaar je niet wel.
  3. Het zorgt in de kerken voor meer gemeenschapszin, om na de kerkdienst te eten.
  4. Het maakt kerst en pasen fijnere feesten.
  5. Het breng vreugde en hoop in de moeilijke situatie van deze vluchtelingen.
  6. Het laat ze zien dat we ze niet vergeten.
  7. Het laat buitenstaanders zien dat christenen voor elkaar zorgen.