Menselijke verhalen

Aisha Ibrahim Abdalla is ziek; dit 8-jarige christelijke Soedanese meisje woont in Cairo met haar moeder en broertje. Haar vader probeert nog uit Soedan weg te komen. We hebben dit meisje geholpen met medische onderzoek, vaccinaties, medicijnen en meer. Tijdens de corona-crisis gaven we het gezin een voedselpakket met eten en .  De moeder daarover:

“Zonder jullie waren we reddeloos verloren.  Ik kon me niet veroorloven met Mariam naar een dokter te gaan voor onderzoek. Geld voor medicijnen heb ik ook niet.  En ook eten kunnen we nauwelijks betalen. Alle geld dat ik als huishoudelijke hulp verdien, gaat op aan de huur.”

 

 

Mijn naam is Hanadi Ibrahim Adam.  Ik ben geboren in Kadugli in de Noeba Bergen in Soedan.  Ik ben getrouwd en heb vier kinderen.  Een jaar geleden begon ik met jullie leesonderwijs; daarvoor kon ik geen letter lezen of schrijven. Het voelde of ik geen ogen en oren had.  Ik voelde me zo dom. Ik wilde mijn bijbel lezen maar als kind ging ik nooit naar school.  Ik ben de Here zo dankbaar (en jullie ook) voor deze prachtige gelegenheid. Nu kan ik in mijn eigen bijbel lezen! Ik heb ook veel meer zelfvertrouwen in het omgaan met andere mensen.”

 

 

 

Abdallah Ali Omar is 10 jaar.  Hij komt uit het dorpje Al-Shita uit Noord Soedan. Zijn vaders werkt daar als boer en zijn moeder is huisvrouw.  Dat kan haast niet anders, want naast Abdallah heeft het gezin nog vier zonen en drie dochters.  Abdallah is naar Cairo gekomen omdat hij ziek was.  In Soedan is nauwelijks gezondheidszorg:

Ik had kanker en ging daarom naar Egypte. Helaas werd mijn been geamputeerd en ik had chemo nodig.  Jullie hebben voor die behandeling betaald, mijn familie kon dat nooit betalen. En nu ga ik terug naar Soedan want ik heb gehoord dat ik daar een kunstbeen kan krijgen.

De afgelopen week zeiden de artsen dat Abdallah helemaal vrij van kanker is, God zij dank.